blog career

Δημιουργώντας συνθήκες καριέρας

Ο τουρισμός, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας. Στο κολέγιο Akademia, πιστεύουμε ότι η συνέχιση και ανάπτυξη του τομέα της φιλοξενίας απαιτούν επαγγελματισμό, όραμα και καινοτομία.

Το δίπλωμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση, έχει προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε επαγγελματία που οραματίζεται μια καριέρα στο χώρο.

Δομή προγράμματος

Το διετές πρόγραμμα και ο χωρισμός του σε 4 ακαδημαϊκά τετράμηνα παρέχει στους σπουδαστές την εμβάθυνση σε θεματικά πεδία ζωτικής σημασίας για τον τομέα της φιλοξενίας. Το πρόγραμμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση στοχεύει στην ανάπτυξη καταρτισμένων τμηματαρχών με τις δεξιότητες που απαιτούνται για επαγγελματική σταδιοδρομία σε διευθυντικές θέσεις μεσαίας κλίμακας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ως ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης, θεωρούμε σημαντικό οι απόφοιτοί μας να είναι έτοιμοι για περαιτέρω βήματα στις καριέρες τους. Γι’ αυτό, στο πρόγραμμα σπουδών έχουμε συμπεριλάβει μαθήματα τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλα παρόμοια προγράμματα. Με το πέρας των σπουδών τους, οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με θέματα όπως Food & Beverage Management και Cost Control, Hotel Information Systems, Hospitality Accounting, Hospitality Marketing & Sales, Special Interest Tourism, Event Management κ.α

Οι σπουδαστές μας, στο πλαίσιο του προγράμματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης, θα παρακολουθήσουν μαθήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Στόχος του μαθήματος είναι να εφοδιάσει τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά με γνώσεις που θα επιτρέψουν κατ' αρχάς την ανάπτυξή του ως προσωπικότητα στο χώρο και κατ’ επέκταση ως επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα “Entrepreneurship”. Τα μαθήματα επιχειρηματικότητας θα βοηθήσουν τους απόφοιτους επαγγελματίες να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία της δική τους επιχείρησης στο μέλλον.

Με την απόκτηση του διπλώματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης, οι απόφοιτοι μας, θα είναι σε θέση να καλύψουν θέσεις εργασίας όπως Front Office, Hotel Operations, Food and Beverage, Housekeeping, Revenue and Sales and Guest Relations.

Πρακτική άσκηση

Το κολέγιο μας έχει συνάψει συνεργασίες με τοπικά και διεθνή ξενοδοχεία. Οι συνεργασίες αυτές μας επιτρέπουν να μεριμνούμε για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών μας.

Με το πέρας του πρώτου ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές μας θα πραγματοποιούν τετράμηνη πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το υψηλό επίπεδο των συνεργατών μας δίνει την ευκαιρία στους μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου, να προσθέσουν στο βιογραφικό τους συνεργασίες με ξενοδοχεία τα οποία θεωρούνται η ραχοκοκαλιά του τουρισμού για τη χώρα μας.

Στρατηγική τοποθεσία

Το Akademia College, είναι το πρώτο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης της επαρχίας Αμμοχώστου, αναγνωρισμένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου.

Θα ήταν εύστοχο να πούμε ότι η Επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί την καρδιά του τουρισμού στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως πρώτη στις επιλογές τουριστών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον δείχνουν ότι η ευημερία αυτή θα συνεχιστεί.     

Με τα πιο πάνω δεδομένα, είναι ξεκάθαρο ότι η περιοχή μας, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Γραφείο Φοιτητικής Σταδιοδρομίας και Προσωπικής Ανάπτυξης

Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας Γραφείο Φοιτητικής Σταδιοδρομίας και Προσωπικής Ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η πραγματική στήριξη των σπουδαστών μας κατά τη διάρκεια αλλά και με το πέρας των σπουδών τους.

Μέσω του γραφείου μας αυτού, παρέχεται στους φοιτητές μας ακαδημαϊκή και προσωπική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις που ο φοιτητής επιθυμεί την συνέχιση των σπουδών του, παρέχεται καθοδήγηση μέσω του ‘Ariston test’.

Η παρότρυνση για συνέχιση σπουδών των φοιτητών μας είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Γι’ αυτό ως κολέγιο έχουμε καθιερώσει συνεργασίες με ορισμένα πρωτοπόρα ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Μέσω των συνεργασιών αυτών παρέχεται στους φοιτητές μας η επιλογή για συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αξιόλογα ιδρύματα της Ελβετίας, Αγγλίας, Ελλάδας και Αμερικής. Αναλυτικότερα, οι στρατηγικοί αυτοί συνεργάτες είναι μεταξύ άλλων το  B.H.M.S. Ελβετίας, MODUL University Vienna Αυστρίας και ACTA Ελλάδας. Η ACTA είναι φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού που ίδρυσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια μας, για δημιουργία ενός ελκυστικού αλλά και ουσιαστικού πακέτου σπουδών, δεν σταματάει εδώ. Οραματιζόμαστε την καθιέρωση του κολεγίου μας, ως ένα εκπαιδευτικό κέντρο μέσω του οποίου η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία θα εξοπλίζεται με τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου.

Κάνε την αίτηση σου τώρα εδώ και εντάξου στα μαθήματα από 5 Οκτωβρίου.