Blog

Posts from 2020-08-17

AKADEMIA Blog / Ευέλικτο Πρόγραμμα Ειδικά για Εργαζομένους

BLOG1

Οι εποχές που διανύουμε απαιτούν καινοτομία, αποφασιστικότητα και προσαρμογή. Στο Κολέγιο Akademia, ως σύγχρονο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης, γνωρίζουμε την ανάγκη προσαρμογής στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Ως ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με πιστοποίηση από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, θέτουμε τον πήχη για εύκολη πρόσβαση στην παιδεία. Μέσω των στρατηγικών μας συνεργατών αλλά και μηχανισμών που έχουμε αναπτύξει, πέτυχαμε την κατάρτιση σύγχρονων επαγγελματιών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Κατάλληλο για υφιστάμενους επαγγελματίες

Το διετές μας δίπλωμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση απευθύνεται και σε υφιστάμενους επαγγελματίες του χώρου που αναγνωρίζουν την ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευση.Η δομή του προγράμματος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες ενός επαγγελματία και το πρόγραμμά του. Στόχος μας είναι η παροχή απρόσκοπτης εκπαίδευσης.

Απογευματινά μαθήματα και δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής “Moodle”, οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων όπου και όποτε το χρειάζονται, ακόμη και μέσω των έξυπνων συσκευών τους. Πρόκειται για λογισμικό που προσφέρει μια ποικιλία στον τρόπο μάθησης, καθώς αποτελείται τόσο από γραπτά κείμενα, αλλά και πολυμέσα με σκοπό την δημιουργία μιας πιο διαδραστικής σχέσης μεταξύ φοιτητή και εκπαιδευτικού υλικού.

Επιπλέον, οι φοιτητές μας έχουν στην κατοχή τους εργαλεία τα οποία διευκολύνουν περαιτέρω την παρακολούθηση του προγράμματος και στρατηγικές συνεργασίες οι οποίες λύνουν τα χέρια.

EBSCO: Πρόκειται για μια online υπηρεσία παγκόσμιου βεληνεκούς που περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες ακαδημαϊκού υλικού και βιβλιογραφία ανεκτίμητης αξίας. Οι φοιτητές μας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή με αυτόματη λήψη στις συσκευές τους.

KOHA: Έχουμε επίσης συνάψει συνεργασία με το ολοκληρωμένο σύστημα βιβλιοθηκών “Koha”, με σύνολο πέραν των 15.000 βιβλιοθηκών και πρόσβαση σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό υλικό. Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας να έχουν όλο το απαραίτητο υλικό που χρειάζονται. Μέσω του “Koha”, υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού υλικού που είναι δύσκολα προσβάσιμο.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ AKADEMIA: Στις εγκαταστάσεις μας θα βρείτε και την δική μας βιβλιοθήκη, η οποία αποτελείται από αμέτρητες επιλογές ακαδημαϊκού περιεχομένου. Δημιουργήσαμε ένα άνετο, ήσυχο και καλά εξοπλισμένο μέρος, προσβάσιμο καθημερινά μέχρι αργά το απόγευμα. Οι σπουδαστές μας έχουν την δυνατότητα δανεισμού βιβλίων και είμαστε περήφανοι για κάποιες από τις σπάνιες εκδόσεις που έχουμε στην κατοχή μας. Επιπλέον, ως μέλος της βιβλιοθήκης του Πανεπιστήμιου Κύπρου, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στην μεγαλύτερη πηγή γνώσης στην χώρα μας.

evelikto programma fb

Η πρακτική φύση του διπλώματος

Στόχος μας στο κολέγιο Akademia είναι οι απόφοιτοί μας να έχουν αποκτήσει γνώσεις και εφόδια ενός ολοκληρωμένου επαγγελματία και να αναπτύξουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους, για να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Oracle Hospitality: Η πρακτική άσκηση παρέχει τη δυνατότητα για εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας. Παράλληλα, η συνεργασία μας με την Oracle Hospitality παρέχει την δυνατότητα εξοικείωσης με συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως.

Διαδραστική αίθουσα διδασκαλίας και μικρά τμήματα: Στο κολέγιο μας θεωρούμε σημαντική την αποφυγή του παραδοσιακού τρόπου εκμάθησης. Η αίθουσά μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας χώρος εξοπλισμένος με τεχνολογικά μέσα απαραίτητα για την πρακτική φύση του διπλώματος. Σε συνδυασμό με την επιλογή μας για διατήρηση μικρών αριθμητικά τμημάτων καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό και καινοτόμο. Με αυτό τον τρόπο έχουν δημιουργηθεί και οι συνθήκες για προσωπικές συναντήσεις φοιτητή – εκπαιδευτικού.

Η απόφασή μας για πραγματική στήριξη των φοιτητών μας, νέων αλλά και υφιστάμενων επαγγελματιών, δεν είναι τυχαία επιλογή.  Αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας για κοινωνική ευθύνη, στην οποία ως οργανισμός έχουμε επενδύσει αρκετά. Θεωρούμε σημαντική την ανάπτυξη εργαλείων και μηχανισμών με σκοπό την εύκολη πρόσβαση στα διάφορα εργαλεία και κατ’ επέκταση στο ίδιο το πρόγραμμα σπουδών.

Η έναρξη μαθημάτων έχει οριστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κολέγιο μας έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτείται για τη λειτουργία μας εν μέσω της πανδημίας. Μια τεχνογνωσία που μας επιτρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλεια των φοιτητών αλλά και του ακαδημαϊκού μας προσωπικού.