Τελετή Αποφοίτησης του Προγράμματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης
Το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου, η Αίθουσα του Δημαρχείου Παραλιμνίου πλημμύρισε με χαρά και περηφάνια καθώς 30 απόφοιτοι του καταξιωμένου προγράμματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης γιόρτασαν την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής τους πορείας. Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν οικογένειες, φίλοι και εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής Αμμοχώστου, αποτέλεσε μια αξέχαστη απόδειξη της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης των αποφοίτων.
Η τελετή ξεκίνησε με έναν εγκάρδιο λόγο από τον Διευθυντή του Κολεγίου, κ. Κώστα Χαραλάμπους, ο οποίος συνεχάρη τους αποφοίτους για τη δέσμευσή τους και την ετοιμότητά τους να συμβάλλουν στον δυναμικό τομέα της φιλοξενίας. Στη συνέχεια, τον δικό τους χαιρετισμό απεύθηναν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας, κ. Γιώργος Νικολέττος, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, κ. Χαράλαμπος Μανώλη, τονίζοντας αμφότεροι τη σημασία της ανάπτυξης καταρτισμένων επαγγελματιών για την αναβάθμιση του τουριστικού τομέα της περιοχής.
Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση των δύο αριστούχων αποφοίτων του προγράμματος, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις και την αφοσίωσή τους στις σπουδές τους.
Τα διπλώματα απονεμήθηκαν στους αποφοίτους από τον κ. Γιάννη Καρούσο, Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, τον Δήμαρχο Παραλιμνίου-Δερύνειας, κ. Γιώργο Νικολέττο, τον κ. Γιώργο Καυκαλιά, Διευθυντή Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, τον κ. Πόλυ Καλλή, Γενικό Διευθυντή Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων και Πρόεδρο του Φορέα «Κύπρια Φιλοξενία» και την κ. Μαρία Καπνουλλά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Οροφοκομίας.
Την τελετή στόλισε με ιδιαίτερη κομψότητα η Ειρήνη Πελαγία, με το βιολί της, η οποία δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Μερικά από τα κομμάτια που ακούστηκαν είναι της Ζήνα Μελέκκη από το Παραλίμνι. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπική kombucha από τη Mikro Kombucha στην Δερύνεια.
Η παρουσία διακεκριμένων καλεσμένων και υποστηρικτών της περιοχής ανέδειξε τη σημασία του προγράμματος ως ακρογωνιαίο λίθο της εκπαίδευσης στη φιλοξενία στην Αμμόχωστο.
Αυτή η αξέχαστη εκδήλωση δεν ήταν μόνο μια γιορτή της ατομικής επιτυχίας, αλλά και μια αντανάκλαση της δέσμευσης της κοινότητας για αριστεία και ανάπτυξη στον τομέα της φιλοξενίας.
Graduation Ceremony of Hotel Administration Diploma Program
On the evening of November 15th, the Paralimni Town Hall was alive with joy and pride as 30 graduates of the prestigious Hotel Administration Diploma program celebrated the culmination of their academic journey. The event, attended by family, friends, and notable figures of the Ammochostos area, was a memorable testament to the hard work and dedication of the graduates.
The ceremony commenced with an inspiring speech by the Director of the College, Mr. Costas Charalambous, who applauded the graduates for their commitment and readiness to contribute to the dynamic hospitality industry. His words were followed by warm congratulations from the Mayor of Paralimni-Deryneia, Mr. George Nikolettos, and the President of the Famagusta Chamber of Commerce, Mr. Charalambos Manoli, both of whom underscored the importance of cultivating skilled professionals to elevate the region's tourism sector.
A highlight of the evening was the recognition of academic excellence, as awards were presented to the program’s two top-performing graduates. The recipients were commended for their outstanding achievements and dedication to their studies.
Diplomas were formally presented to the graduates by esteemed individuals including Mr. Yiannis Karousos President of Famagusta District Local Government Organisation, Mr. George Nikolettos Μayor of Paralimni - Deryneia, Mr. Giorgos Kafkalias, Director of the ΕΤΑΠ Famagusta, Mr. Polis Kallis, General Director of the Cyprus Ηotel Managers Association and President of the "Cypria Filoxenia" and Mrs. Maria Kapnoulla, President of Cyprus Housekeepers Association further marking the significance of this milestone.
Adding to the evening's elegance, a live violin performance by Irini Pelagia, provided a sophisticated backdrop, enhancing the celebratory atmosphere. Some of the pieces that were heard were by Zina Melekki from Paralimni. Attendees had the opportunity to try local kombucha from Mikro Kombucha in Deryneia.
The presence of prominent guests and supporters from the area reflected the program's standing as a cornerstone of hospitality education in Ammochostos.
This memorable evening was not just a celebration of individual achievement but a reflection of the community's commitment to excellence and growth in the hospitality industry.