Programmes of Study

Hotel Administration - 2 Years Diploma

*English text below

Ξενοδοχειακή Διοίκηση - 2 Έτη, Δίπλωμα

Για να κάνετε Αίτηση πατήστε εδώ.

Το Κολέγιο Akademia και το πρόγραμμά του στη Ξενοδοχειακή Διοίκηση έχουν αξιολογηθεί και διαπιστευθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πιστοποίηση και Αναγνώριση πατήστε εδώ. 

Τίτλος σπουδών

Δίπλωμα

Διάρκεια

2 έτη (4 ακαδημαϊκά τετράμηνα: Φεβρουάριος- Μάιος & Οκτώβριος- Ιανουάριος)

Δίδακτρα

1850 € ανά ακαδημαϊκό τετράμηνο (δυνατότητα μηνιαίων δόσεων)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Υποτροφίες και την Κρατική Χορηγία πατήστε εδώ.

Γιατί να σπουδάσετε Ξενοδοχειακή Διοίκηση στην Κύπρο;

Ενώ ο τουρισμός ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της οικονομίας για πολλές χώρες, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κυπριακής οικονομίας, με επίκεντρο την ευημερούσα επαρχία της Αμμοχώστου όπου βρίσκεται το Κολέγιο Akademia σε ιδανική τοποθεσία για τη παράδοση των μαθημάτων.

Ο τουρισμός στην επαρχία της Αμμοχώστου-και σε ολόκληρη την Κύπρο γενικά-έχει φθάσει στα ύψη τα τελευταία χρόνια, με τις προβλέψεις να υποδεικνύουν ότι αυτή η ευημερία θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών και εσόδων. Δεν υπάρχει λοιπόν καταλληλότερη στιγμή για την ενασχόληση με τον κλάδο του τουρισμού, αλλά αυτή η ανάπτυξη της βιομηχανίας επιζητά μια υψηλότερη ποιότητα μορφωμένου και καταρτισμένου προσωπικού, που καθιστά το δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης ζωτικό για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στη βιομηχανία ή να αναπτύξουν περαιτέρω τη σταδιοδρομία τους.

Το Δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης του Κολεγίου Akademia προσφέρει μια σταθερή και έξυπνη επένδυση στο μέλλον του τουρισμού- τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό- εφοδιάζοντας τους σπουδαστές με γνώση και δεξιότητες για να εργαστούν σε αυτόν το ταχεία αναπτυσσόμενο και απαιτητικό επαγγελματικό χώρο με τις υψηλότερες επιδόσεις. Σε συνδυασμό με τη μάθηση στην αίθουσα, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν στην εργασία τους μέσω της πρακτικής άσκησης και συνάμα να κερδίσουν κάποια χρήματα και μια ανεκτίμητη εμπειρία η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυνατού βιογραφικού.

Οι τομείς πρακτικής άσκησης διαφέρουν και περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχειακών οργανισμών· οικογενειακές επιχειρήσεις, 5άστερα πολυτελή θέρετρα, boutique, κεντρικές και αγροτουριστικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν την εικόνα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του νησιού- και της δημοφιλούς Κυπριακής φιλοξενίας!

Χάρη στο προφίλ του διπλώματός μας και των επαφών μας στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμοι επαγγελματικά να εισέλθουν στο χώρο της εργασίας και των καινούριων πολυτελών ξενοδοχείων, θέρετρων, μαρίνων και τουριστικών υποδομών που θα φέρει η τουριστική άνθιση.

Το Κολέγιο Akademia προσφέρει ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών ειδικά διαμορφωμένο για ερζομένους. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σκοπός του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση στοχεύει στο να αναπτύξει εξειδικευμένους επόπτες με δεξιότητες που χρειάζονται στην άμεση πρόσληψη μεσαίων διευθυντικών θέσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στο να προετοιμάσει τους σπουδαστές να προχωρήσουν στην απόκτηση ανώτερων τίτλων σπουδών στον τομέα της φιλοξενίας ή σε άλλο σχετικό τομέα εάν το επιθυμούν.

Πρόκειται για διετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης που οδηγεί στην απόκτηση του διπλώματος Ξενοδοχειακής Διοίκησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο τετράμηνα: Οκτώβριος με Ιανουάριο και Φεβρουάριος με Μάιο. Μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος οι σπουδαστές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο.

Στόχοι Προγράμματος

 Το πρόγραμμα στοχεύει στο να:

 • Αναπτύξουν οι σπουδαστές ξενοδοχειακές δεξιότητες, γνώση και την απαραίτητη επίγνωση να επιτύχουν τα μέγιστα στο ξενοδοχειακό περιβάλλον.
 • Καλλιεργήσουν τη διορατικότητα και την αντίληψη με επίκεντρο τους διαφορετικούς εποπτικούς ρόλους, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων.
 • Αποκτήσουν οι σπουδαστές έναν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών εθνικού επιπέδου.
 • Συμμετάσχουν οι σπουδαστές στη βιωματική μάθηση εφαρμόζοντας τις ξενοδοχειακές τους ικανότητες και γνώσεις.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

 Προετοιμάζοντας τους φοιτητές να:

 • Αναδείξουν ικανότητες που απαιτούνται για επιτυχείς εποπτικούς ρόλους.
 • Εξηγήσουν τις λειτουργικές πλευρές και διαδικασίες ενός ξενοδοχείου.
 • Εφαρμόσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τεχνικές για να εποπτεύουν αποτελεσματικά και δεοντολογικά το προσωπικό.
 • Δημιουργήσουν θετικές πελατειακές εμπειρίες χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και τεχνικές εξυπηρέτησης με επαγγελματισμό.
 • Εφαρμόσουν έννοιες που σχετίζονται με τα οικονομικά, τα λογιστικά και τους προϋπολογισμούς όταν εξασκούν τους εποπτικούς τους ρόλους.

 

Εκπαιδευτική διαδικασία

Διαρκεί δύο έτη και περιλαμβάνει ένα συνδυασμό διαλέξεων, συζητήσεων σε μορφή γκρουπ, περιπτωσιολογικές μελέτες, εργασίες, παρουσιάσεις, διαδραστικούς ρόλους σε ζευγάρια και ομαδικές εργασίες. Στο τέλος του πρώτου έτους οι σπουδαστές πραγματοποιούν τετράμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο.

Το Κολέγιο μεριμνά για την πρακτική άσκηση σε συνεργασία με τοπικά και διεθνή ιδιόκτητα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου ή αλυσίδες ξενοδοχείων. Περισσότερες πληροφορίες για την πρακτική άσκηση παρέχονται στον Οδηγό Πρακτικής Άσκησης που δίνεται στους σπουδαστές.

Δομή Προγράμματος

Για να αποκτηθεί το Δίπλωμα Ξενοδοχειακής Διοίκησης, οι σπουδαστές πρέπει να καλύψουν έναν ορισμένο αριθμό διδακτικών ενοτήτων για να λάβουν τις απαραίτητες πιστωτικές μονάδες. Όλες οι διδακτικές ενότητες χωρίζονται σε δύο έτη σπουδών όπως παρακάτω:

No. Code & Course Name Teaching periods per week ECTS Awarded
  YEAR 1
SEMESTER ONE
Compulsory subjects:
   
1 HOS100 – Introduction to the Hospitality Industry 3 6
2 BUS100 – Business Communication 3 6
3 HIS100 – Hotel Information Systems 3 6
4 HOS101 – Food & Beverage Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
5 ENG100 – Professional English 3 6
RUS100 – Russian Language I 3 6
  TOTAL 15  30 ECTS
       
  SEMESTER TWO
Compulsory subjects:
   
6 HOS200 – Front Office Management 3 6
7 ACC200 – Hospitality Accounting 3 6
8 HOS201 – Housekeeping Management 3 6
9 HOS202 – Guest Relations 3 6
10 Summer Internship/Practical Training from June until September - 6
  Electives:  One of the following two    
11 BUS200 – Personal & Professional Development 3 6
RUS200 – Russian Language II 3 6
  TOTAL 15 36 ECTS
       
  YEAR 2
SEMESTER THREE
Compulsory subjects:
   
12 MKT300 – Hospitality Marketing & Sales 3 6
13 HOS300 – Human Resource Management in Hospitality 3 6
14 ACC300 – Hotel Revenue Management 3 6
15 BUS300 - Entrepreneurship 3 6
  Electives:  One of the following two    
16 HOS301 – Special Interest Tourism 3 6
GER300 – German language I 3 6
  TOTAL 15 30 ECTS
       
  SEMESTER FOUR
Compulsory subjects:
   
17 HOS400 – Food and Beverage Cost Control 3 6
18 HIS400 - Digital Skills for Hospitality 3 6
19 HOS401 – Event Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
20 BUS401 - Consumer Behaviour 3 6
GER400 – German Language II 3 6
  TOTAL 12 24 ECTS
  PROGRAMME TOTAL CREDITS   120 ECTS

 

Ευκαιρίες Εξέλιξης

Ο τίτλος σπουδών παρέχει τη δυνατότητα απασχόλησης στις παρακάτω θέσεις εργασίας ως επόπτης στα αντίστοιχα τμήματα: Front Office, Hotel Operations, Food and Beverage, Housekeeping, Revenue and Sales and Guest Relations.

Το δίπλωμα προσφέρει τη δυνατότητα για περαιτέρω συνέχιση των σπουδών σε αξιόλογα ιδρύματα της Ελβετίας, της Αγγλίας και της Αμερικής.

Το Κολέγιο και Πρόγραμμα είναι αξιολογημένα από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κύπρου (CYQAA/DIPAE). Επιπλέον, το πρόγραμμα είναι εγγεγραμμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου ώστε να επωφελούνται οι σπουδαστές μας τη δυνατότητα αίτησης για κρατική χορηγία.

Για να κάνετε Αίτηση πατήστε εδώ:

 

Hotel Administration - 2 Years, Diploma

To Apply Now click here.

It is with greatest pleasure that we announce that Akademia College and its Hotel Administration course have been successfully evaluated and accredited by the Cyprus Agency of Quality Assurance and Accreditation in Higher Education. 

For more information about Accreditation & Recognition click here

 

Qualification

The course qualification is Diploma.

 

Duration

The course duration is 2 years (4 academic semesters).

 

Tuition Fees

€1850 per semester (monthly installments can be arranged)

For more information about Awards and Scholarships click here.

 

Why study Hotel Administration in Cyprus?

Whilst tourism has always been an important sector of the economy for many countries, it is the backbone of the Cypriot economy, with its epicentre in the thriving Ammochostos region where AKADEMIA COLLEGE is conveniently and ideally located to deliver the course.

Tourism in Ammochostos region – and the whole of Cyprus generally - has reached meteoric heights in recent years, with projections indicating that this boom will continue with even greater visitor and revenue figures. As such, there has never been a more exciting time to enter the tourism sector, but this expansion and growth of the industry in turn demands a higher calibre of properly educated and highly qualified personnel, which makes the Hotel Administration Diploma more vital than ever for those wishing to enter the industry or further their career.

A Hotel Administration Diploma with AKADEMIA COLLEGE offers a solid and smart investment in the future of tourism – both in Cyprus and abroad - by equipping students with the knowledge and skills to work in this fast-paced and challenging profession to the highest standards. Alongside classroom learning, students have the opportunity to practice the skills they have acquired on the job via our placement schemes and earn some money in the process, as well as invaluable experience to build a solid CV.

Placements vary to include all kinds of hotel establishments; from the modest family-run guest house to the full-blown 5* luxury resort, as well as boutique, city and agrotourism establishments for a complete picture of the island’s hotel industry – and the famous Cypriot hospitality!

And thanks to the prestige of the qualification and our network of industry contacts, graduates are immediately ready to enter employment at the new luxury hotels, resorts, marinas and tourist facilities that the tourism boom is bringing with it.

Aim of the Programme

The Hotel Administration programme aims to develop educated supervisors with the skills needed for immediate employment in mid-level management positions in the hotel industry. In addition, the program aims to prepare students to progress to higher qualifications in hospitality or a related area if they wish so. 

This is a two-year full time programme leading to the Hotel Administration Diploma qualification. Each academic year is divided into two semesters: October to January and February to May. After the first academic year the students have to fulfill the requirements of a practical training (internship) from June until September.

Programme Objectives

The Programme’s objectives are to

 • Develop students with hospitality skills, knowledge and the understanding necessary to achieve high performance in the hotel environment.
 • Provide insights and understanding into the diversity of hotel supervisory roles, recognizing the importance of networking and collaboration between departments.
 • Allow students to obtain a nationally – recognized qualification.
 • Engage the students in experiential learning for applying their hospitality skills and knowledge

Intended learning outcomes:

Prepare graduates to:

 • Demonstrate competencies required for successful supervisory roles.
 • Explain the operational aspects and processes of the hotel.
 • Apply appropriate skills and techniques to effectively and ethically supervise people.
 • Create positive customer experiences by using professional service skills and techniques.
 • Apply financial, cost accounting and budgeting concepts when exercising their supervisory roles.

Educational process

The educational process lasts two years and includes a combination of lectures, group discussions, problem solving case studies, assignments, presentations, role playing and pair and group work. 

At the end of the first year of study, students undergo a four month internship at a hotel.

Internship places are provided by the College in cooperation with local and international high quality individual hotels or hotel chains. More detailed information about the internships will be found in the Internship Guide issued to the students.

Structure of the programme

In order to earn the Hotel Administration Diploma, students have to cover a certain amount of modules and get the required amount of credit points (ECTS). All modules are divided into two years of studies as follows:

No. Code & Course Name Teaching periods per week ECTS Awarded
  YEAR 1
SEMESTER ONE
Compulsory subjects:
   
1 HOS100 – Introduction to the Hospitality Industry 3 6
2 BUS100 – Business Communication 3 6
3 HIS100 – Hotel Information Systems 3 6
4 HOS101 – Food & Beverage Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
5 ENG100 – Professional English 3 6
RUS100 – Russian Language I 3 6
  TOTAL 15  30 ECTS
       
  SEMESTER TWO
Compulsory subjects:
   
6 HOS200 – Front Office Management 3 6
7 ACC200 – Hospitality Accounting 3 6
8 HOS201 – Housekeeping Management 3 6
9 HOS202 – Guest Relations 3 6
10 Summer Internship/Practical Training from June until September - 6
  Electives:  One of the following two    
11 BUS200 – Personal & Professional Development 3 6
RUS200 – Russian Language II 3 6
  TOTAL 15 36 ECTS
       
  YEAR 2
SEMESTER THREE
Compulsory subjects:
   
12 MKT300 – Hospitality Marketing & Sales 3 6
13 HOS300 – Human Resource Management in Hospitality 3 6
14 ACC300 – Hotel Revenue Management 3 6
15 BUS300 - Entrepreneurship 3 6
  Electives:  One of the following two    
16 HOS301 – Special Interest Tourism 3 6
GER300 – German language I 3 6
  TOTAL 15 30 ECTS
       
  SEMESTER FOUR
Compulsory subjects:
   
17 HOS400 – Food and Beverage Cost Control 3 6
18 HIS400 - Digital Skills for Hospitality 3 6
19 HOS401 – Event Management 3 6
  Electives:  One of the following two    
20 BUS401 - Consumer Behaviour 3 6
GER400 – German Language II 3 6
  TOTAL 12 24 ECTS
  PROGRAMME TOTAL CREDITS   120 ECTS

 

Progression Opportunities

The qualification could lead to following supervisory job roles within the following departments: Front Office, Hotel Operations, Food and Beverage, Housekeeping, Revenue and Sales and Guest Relations.

The Diploma also offers the opportunity to continue with further studies at esteemed universities in Switzerland, England and the USA.

The College and Programme are accredited by the Cyprus Agency of Quality Assurance and Accreditation in Higher Education (CYQAA/DIPAE). Additionally, the programme is registered with the Cyprus Ministry of Education, Culture, Sports & Youth so our students have the opportunity to apply for government funding.  

To Apply Now click here.